Ziarah Palestin
Ziarah Palestin
Ziarah Palestin
Ziarah Palestin
Harga dari RM12,xxx RM10,950

Imtiyaz Travel & Tours membawa jemaah menjelajah ke kota-kota bersejarah, menghayati dan merasai suasana kegemilangan Islam pada suatu ketika dahulu dengan Umrah Transit & Ziarah Baitul Maqdis kali ini.

Allah SWT berfirman:

"Maha Suci Allah, yang telah memperjalankan hamba-Nya pada suatu malam dari Masjidil Haram ke Masjidil Aqsa yang telah Kami berkati sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebagian dari tanda-tanda (kebesaran) Kami. Sesungguhnya Dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui."

QS. Al-Isra: 1

Jordan + Palestin (Baitul Maqdis) + Baitlehem + Hebron + Ramallah + Jericho

 • 4 HARI PALESTIN
 • 4 HARI MADINAH
 • 5 HARI MEKAH

Masjid Al Aqsa adalah salah satu dari tiga masjid mulia yang memiliki keutamaan besar bagi umat Islam; Masjidil Haram, Masjidil Nabawi & Masjidil Aqsa. Kisah Menakjubkan dari Masjid Aqsa ini adalah peristiwa ISRA & MI'RAJ Nabi Muhammad Saw. Masjidil Aqsa menjadi tempat bertolak perjalanan Nabi Saw menuju ke SIDRAT AL MUNTAHA atau langit ketujuh.

 • Untuk pakej rombongan berkumpulan minimum 25 ke atas
 • Tertakluk pada terma & syarat serta perubahan tanpa notis.
 • Jumlah malam tertakluk kepada jadual terkahir tiket kapal terbang.
 • Tiket penerbangan pergi balik kelas ekonomi
 • Pengurusan Visa Umrah
 • Mutawwif pengiring dari Malaysia.
 • Kursus bimbingan Umrah di Tanahair.
 • Cenderahati kelengkapan Umrah Imtiyaz Travel.
 • Hidangan makanan buffet ekonomi/packing/layan diri di Mekah dan Madinah.
 • Skim takaful.
 • Kenderaan sepanjang di Arab Saudi.
 • Air Zamzam 5 liter.
 • Tiket kapal terbang domestik.
 • Hotel transit di perjalanan (kecuali pelanggan tiket domestik Imtiyaz Travel.
 • Kemudahan peribadi seperti dobi, troli, telefon hotel dan sebagainya.
 • Tambahan yang tidak dinyatakan di dalam tawaran pakej.
Hari Destinasi Aktiviti
1 Kuala Lumpur/Amman Berkumpul di KLIA pada 7.00pm di kaunter H9 - check-in bagasi & borading pass. Urusan imigresen. Berlepas ke International Airport AMMAN pada 11.55pm.
2 Amman/Jericho/Jerusalem iba di Amman 4.14am - bersiap solat subuh - sarapan pagi di Madaba Inn - Bertolak ke sempadan Jordan - Palestine - masa perjalanan 45 min - urusan passport & bertolak ke imigresen Palestin - masa 1 jam-2 jam - bertolak ke Jericho (bandar tertua di dunia berusia 10,000 tahun - di kenali sebagai Ariha) makan tengahari - akan dibawa melawat sekitar bandaraya Jericho - kemudian akan melawat Maqam Nabi Musa Alaihisalam dan Masjidnya - Solat Zuhur jamak taqdim Asar di Masjid Nabi Musa A.S - selesai solat & penerangan bertolak ke Baitulmaqdis untuk check-in - makan malam di hotel - solat Maghrib & isyaq di Masjid Al- Aqsa - pulang ke hotel & rehat.
3 Jerusalem Acara bebas di Jerusalem
4 Jerusalem/Baitlehem/Hebron/Ramallah Subuh di Masjid Al-Aqsa - selepas sarapan 8.00am bertolak ke Maqam Nabi Daud di Gunung Zion kemudian ke Hebron - Masjid & Maqam Nabi Ibrahim bersama Isterinya Sarah - ibu Nabi Ishak, Maqam Nabi Ishak dan Isteri Laiqah & maqam anak Nabi Ishak - Nabi Yaakob bersama isteri Rifqah - bertolak ke kilang membuat seramik - solat Zohor dan Asar di Masjid Nabi Yunus dan melawat Maqam Nabi Yunus - Baitlehem lawatan tempat kelahiran Nabi Isa terletak di gereja lama dan Masjid Khalifah Umar Al-Khattab kerika melawat Palestine - juga melawat perkampungan Yahudi - bertolak ke Ramallah - terdapat kubur Yasser Arafat disitu - beli belah di Ramallah - bertolak pulang ke Baitulmaqdis - solat Maghrib dan Isyaq di Al-Aqsa.
5 Jerusalem/Amman/Madinah ubuh di Masjid Al-Aqsa - selepas sarapan pagi check-out dan lawatan ke Bukit Zaitun - terdapat maqam Rabiatul Adawiyah - Masjid & Maqam Salman Al-Farasi - sahabat Rasulullah S.A.W yang mencadangkan binaan parit di Madinah ketika peperangan Khandak - 11.00am bertolak ke Allenby Bridge menuju ke Amman - melawat Laut Mati - nikmati makan tengahari di restoran sekitar Laut mati - mandi dan rendam kaki - ziarah Maqam Nabi Shuib A.S dan Gua Ashabul Kahf - bertolak ke Queen Alia International Airport pada 6.00pm - Urusan imigresen dan bagasi - ke Madinah pada 9.30pm - tiba di Madinah dalam jangkaan 11.15pm
6 Madinah Check-in dan acara bebas.
7 Madinah Selepas sarapan ziarah tempat-tempat bersejarah Madinah - Masjiq Quba, Masjid Tujuh, Masjid Qiblatain, Jabal Uhud, Perkuburan Al-Baqi & Pasar Tamar.
8 Madinah/Mekah Selepas solat Asar check-out dan laksana ziarah Wida ke Mekkah memakai ihram sebelum ke Miqat Bir’Ali bertolak ke Mekkah.
9 Mekah Tiba jam 4.00am - check-in - tunaikan umrah yang pertama - berehat di hotel.
10 Mekah Selepas sarapan pagi melawati Jabar Thur, Arafah, Jabal Rahmah, Jabal Nur dan Mudzaliffah - dibawa ke Miqat Jaa’ramah - sekiranya ingin mengerjakan umrah sila bawa ihram - acara bebas.
11 Mekah Acara bebas dan melakukan ibadah
12 Mekah Acara bebas dan melakukan ibadah
13 Mekah Acara bebas dan melakukan ibadah
14 Mekah/Jeddah/Amman Selepas tawaf wida 2.00pm check-out dan bertolak ke airport pada 6.00pm - urusan bagasi dan imigresen - bertolak ke Amman pada 11.30pm.
15 Amman/Kuala Lumpur Sampai di Amman pada 12.30am - transit dan bertolak ke Kuala Lumpur pada 1.30am - tiba KLIA 4.00pm

Umrah Transit & Ziarah

Rasai suasana kegemilangan Islam menjelajah ke kota-kota bersejarah

Deposit Mudah Umrah

Kami menyediakan plan pembayaran secara ansuran melalui auto debit bank

Takaful

Insurans perjalanan dan skim takaful turut disertakan dalam pakej Imtiyaz

Cenderahati

Kami menyediakan cenderahati kelengkapan Umrah kepada setiap jemaah